Volledig Hendriks podium in EuroNASCAR 2; Day pakt tweede PRO overwinning

Foto credit: Stephane Azemard

In tegenstelling tot de races op de zaterdag, werden de zondag races op Automotodrom Grobnik verreden op een vochtige baan.

De EuroNASCAR 2 race begon achter de Safety Car met wederom Vittorio Ghirelli op pole positie. Hij behield de leiding bij de start voor Tobias Dauenhauer, Nicholas Risitano, Martin Doubek en Vladimiros Tziortzis. De Cyprioot verloor de vijfde positie aan Alessandro Brigatti. In een poging om Risitano aan de buitenkant van de laatste bocht in te halen, verloor Doubek P4 aan Brigatti, maar een ronde later pakte de Tsjech de plek weer terug.

Doubek reed het gat naar Risitano weer dicht. Hij probeerde het weer bij de laatste bocht, maar dit keer aan de binnenkant en dat werkte. Doubek pakte zo P3, terwijl Risitano wijd ging en geraakt werd door Brigatti bij het terugkomen op de baan. Bodywork van de No. 8 FEED Vict Camaro lag verspreid over het rechte stuk. Risitano spinde en zou terugvallen naar de tiende plaats.

Een late inhaalactie op Dauenhauer bracht Doubek de tweede plaats. Vooraan domineerde Ghirelli en hij won zijn tweede race van het seizoen. Het was een 1-2-3 resultaat voor het Nederlandse team van Hendriks Motorsport. Tziortzis werd geklasseerd als vierde voor Derdaele, Landauer, Pilate en Garisto.

De EuroNASCAR PRO race had wel de gewone doublefile start. Alon Day behield de leiding door de eerste bochten voor Loris Hezemans, Stienes Longin, Nicolò Rocca en Lasse Sørensen. Terwijl Day en Hezemans vooraan wegreden, stond Longin onder druk van Rocca. Mark Škulj kreeg een drive-through penalty voor een valse start. Lucas Lasserre haalde Marc Goossens in voor de achtste positie, maar de Mishumotors coureur viel stil op het rechte stuk en dat zou zorgen voor de Safety Car.

Bij de herstart waren er nog acht ronden te gaan. Hezemans lag met neuslengte voor op Day bij het aanremmen voor de eerste bocht, maar de Nederlander zat aan de buitenkant en kon de leiding niet pakken. Niko Pulić crashte en brak daarbij de linker voorwiel ophanging en zo kwam er een einde aan de race van de Kroaat. In het gevecht om de zesde plaats raakten Hendriks Motorsport teamgenoten Giorgio Maggi en Martin Doubek elkaar. Beiden wisten de pits te bereiken, maar daar zou ook hun race ten einde komen.

Rocca was voorbij gestoken aan Longin voor de derde positie, maar met nog drie ronden te gaan, duwde hij de Belg van de baan in de eerste bocht. De PK Carsport rijder viel terug naar de negende plaats. Rocca zou na de race een tijdstraf krijgen van dertig seconden en werd als dertiende geklasseerd.

Day won met een kleine voorsprong op Hezemans. Door de straf van Rocca kwam Sørensen op het podium terecht. Goossens, Ercoli, Kunz, Pilate, Longin, Trione en Škulj maakten de top tien af.

De Israëliër is de kampioenschapsleider in de PRO-klasse, veertien punten voor Sørensen, maar met nog vier races in Valencia volgende maand te gaan, waarin bij de laatste twee races dubbele punten worden uitgedeeld, is alles nog open.

Dit vind je misschien ook leuk...