Voormalig NASCAR NEXT coureur Julia Landauer in de EuroNASCAR bij PK Carsport

Amerikaanse fulltime in het EuroNASCAR 2 kampioenschap in 2020

Julia Landauer zal aankomend seizoen fulltime gaan uitkomen in de NASCAR Whelen Euro Series voor het Belgische PK Carsports team. De Amerikaanse zal hierin gaan uitkomen in het EuroNASCAR 2 kampioenschap, de opvolger van de Elite 2 kampioenschap. Landauer, die onlangs in het kader van het NWES wervingsprogramma voor coureurs een test afwerkte, ondertekent een contract met het Belgische topteam met als doel om de eerste vrouw ooit te worden die een NWES-titel wint.

Dat de New Yorkse het racen van jongs af aan al in haar bloed heeft bewijst haar nog jonge staat van dienst. Zo werd Landauer de eerste en jongste vrouwelijke kampioen in de Skip Barber Racing-serie op 14-jarige leeftijd. Hierna werd ze in 2015 de eerste vrouw die een NASCAR track Championship won op de Motor Mile Speedway in de NASCAR Whelen All American Series. In 2016 stapte ze over naar de NASCAR K&N Pro Series West en pakte ze zeven top-5 finishes en eindigde ze als vierde in het kampioenschap. Mede hierdoor werd ze in 2016-2017 geselecteerd voor NASCAR Next, een talentenprogramma van NASCAR zelf waarbij men ondersteuning biedt aan de carrières van jonge getalenteerde rijders. De laatste twee seizoenen kwam ze part-time uit in de NASCAR Pinty’s Series waarbij ze één top-10 finish scoorde in negen races.

“Mijn doel voor 2020 was om een serie te vinden waarin ik fulltime kon racen. Een paar mensen vertelden me over de NASCAR Whelen Euro Series en hoe leuk en competitief deze serie is. Dus ik deed zelf wat onderzoek en kwam al snel tot de conclusie dat het een geweldige serie zou zijn om in te racen,” zei  Landauer, die de eerste deelnemer van het wervingsprogramma is die plannen aankondigt voor het komende seizoen. “Ik wilde fulltime racen voor een competitief team en PK Carsport  is precies dat. Ik werd een paar maanden geleden geïntroduceerd aan Anthony Kumpen en we hadden goede discussies, dus ik kijk er echt naar uit om met hem en het team samen te werken, meer te leren over de auto’s en te vechten voor overwinningen elke race.”

Landauer studeerde in 2014 af aan de Stanford-universiteit en behaalde een bachelor in de wetenschap, technologie en maatschappij. Naast haar race-carrière is ze ook nog werkzaam als adviseur en als gastspreker bij motivatie seminairs.

Het team van PK Carsports, actief sinds 2014 in de NASCAR Whelen Euro Series, behoort al jaren tot de topteams van de series. Het Belgische team behaalde twee EuroNASCAR Pro titels – beiden met Anthony Kumpen achter het stuur van de #24 Chevrolet – twee  EuroNASCAR 2 titels  met Maxime Dumaray en Stienes Longin en in totaal 29 overwinningen in beide NWES kampioenschappen.

“Bij PK Carsport zijn we allemaal enthousiast om Julia in ons team te hebben voor 2020. Ze is een zeer getalenteerde coureur, en ze heeft bewezen dat ze goede uitslagen kan rijden en dat is precies wat we willen bij PK Carsport: Vooraan rijden en mee doen met beide auto’s voor beide kampioenschappen verteld PK Carsport Team eigenaar Anthony Kumpen. “De verwachtingen zullen hoog zijn voor haar en we zullen ons best doen om haar te helpen om de eerste vrouw te worden die een NWES-kampioenschap wint. We zijn erg enthousiast over haar en we denken dat ze perfect past in ons team. We kijken uit naar een geweldig seizoen met Julia achter het stuur van een PK Carsport auto!”

“Ik ben erg enthousiast om te gaan racen op de circuits in heel Europa en ik vond het geweldig hoe de auto reed tijdens de wervingsdag . Mijn doel is voor aan te rijden, te strijden voor de overwinningen en mee te doen voor het kampioenschap. En natuurlijk heel veel plezier hebben,”  concludeert Landauer. “Er zijn zoveel geweldige circuits! Ik kijk in het bijzonder uit naar de baan in Valencia en de oval op Raceway Venray.”

PK Carsport  zal op een later moment aankondigen in welke auto ze zal gaan instappen tijdens de seizoensopening in Valencia op 25 en 26 april 2020.

Dit vind je misschien ook leuk...